tiistai 3. heinäkuuta 2012

Vihreä

Turun reissu oli jo takanapäin. Hieman harmittaa, että oltiin siellä vain yksi yö. En ole muistanut, kuinka kaunis Turun luonto onkaan. Turun puusto on ihan erilaista kuin Helsingissä. Oltiin yksi yö Turun kuurojen yhdistyksen kesäpaikassa, Merimajalla.

Kun saavuimme Merimajalle oli pilvet ihan harmaita. Oli vaikuttavaa uida vain +16 asteisessa vedessä, sillä meri oli ihan vihreää kuten myös ympärillä oleva luonto puineen ja kasvineen. Olisi pitänyt ottaa valokuva siitä vihreähetkestä.

Otin kuitenkin muutamia kuvia Turun reissun aikana. Aurajoen ympäristö on niin kaunis, että minun on aina pakko käydä siellä Turussa käydessäni. Pitkäaikainen toiveeni toteutui vihdoinkin tänä kesänä kun käytiin C.O.Malmin haudalla.

C.O.Malm kuoli vain 37 vuotiaana 8.6.1863. En voinut olla ajattelematta, miten samanikäisiä ollaan. Mitä kaikkea Malm oli ehtinyt tehdä elämänsä aikana? Perusti Suomen ensimmäisen kuuromykkäin koulun ja toi ruotsalaisen viittomakielen Suomeen, mutta viittomakieli kehittyi niin, että nykyään suomalainen ja ruotsalainen viittomakieli ovat noin 40% samanlaista. Jos sinua kiinnostaa lukea tarinoita Malmista, niin käypäs lukemassa toista blogiani "kansa vailla omaa maata".


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti