maanantai 11. kesäkuuta 2012

Kauppakatu

Loman alun kunniaksi hame päälle ja neidin kanssa kaupungille. Jätimme auton Mäki-Matin perhepuistoon siinä uskossa, että ei tarvitsisi maksaa mitään pysäköinnistä. Keskustassa pysäköinnistä pitäisi maksaa, joten käveltiin vähän matkan päässä, vanhan kodin ja perhepuiston ohi. Totesimme, että Hello Kittyn tarra on pysynyt hyvin vuosikausia vanhan kodin parvekkeella. Oikokatua remontoidaan juuri nyt, että ei ole katumaalausta. Oikokadulla on ollut aina katumaalausta kesäkuun ensimmäisellä viikolla, jolloin joukko lapsiperheitä kokoontuu taiteilemaan kävelykatua. Harmitti vähän, että perhepuiston soma kahvila ei ollutkaan auki. Sieltä olisi saanut kiva korvapuusti halvalla.

Käveltiin sitten yliopistokadulta kauppakadulle. Nostalginen katu muistoineen. Tossa liikkeessä oltiin opiskelukaverin kanssa. Muistoja alkoi tulvia kun katselee paikkoja. Osa liikkeistä ei ole enää, mutta yksi kasvisravintola on pysynyt. Ajattelin, että törmäämme varmasti tuttuihin, kuten aikaisemmin on tapahtunut niin usein. Näin tapahtui kylläkin! Törmäsin nääs ystävään kirjakaupassa. Jäimme pitkään höpöttelemään elämästä, ja neiti pyysi vähä rahaa hiusöljyn ostamista varten. Kirjakaupan tunnelma houkutteli ostamaan kirjoja, vaikka vähän aikaa sitten lupasin itselleni kirjalakon. En voinut vastustaa Andrea Camillerin kirjaa. Tiedättehän komisario Montalbanon? Hyvästelin ystävän, sitten ostin sen Montalbanon kirjan. En tajunnut, miten nälkäisiä oltiin. Ajantaju hävisi. No, Subway sai luvan kelvata. Vatsa täynnä herkullista patonkia mentiin sitten katsomaan neidille vähän vaatteita. Sokos on muuttunut kamalaksi, mutta löytyi neidille mieluisia juttuja.

Jalat väsyneinä jatkoimme matkaa kangaskauppaan, mutta eteemme tuli vanhempi rouva. Jäimme juttelemaan kesästä ja loman alkamisesta, sitten hän kertoi kangaskaupan menneen juuri kiinni. Ai, ajattelin, että säästyipä meiltä vaiva. Neiti valitti janoaan ja meni noin vaan ostamaan kioskista juotavaa, sitten mentiin ihan väsyneinä takaisin Mäki-Matin perhepuistolle hakemaan auton.

Arvaa mitä auton ikkunasta löytyi -60 euron pysäköintisakko. Siitä säästämisestä..

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti